Massagepraktijk Serena

Therapie, Massage en Taping

Sporttherapie en Massages

Sporttherapie 

Binnen deze vorm van therapie worden allerlei klachten en blessures behandeld aan uw bewegingsapparaat en zorgt ervoor dat de spieren voldoende zijn toegerust op hun taken van stabiliteit, coördinatie, kracht en het bindweefsel getraind wordt in mobiliteit en flexibiliteit. Ook de klachten die ontstaan zijn uit (over)belasting van uw lichaam kunnen aangepakt worden door de sporttherapeut en zorgt ervoor dat de herstelmechanismen van uw lichaam zo effectief mogelijk ingezet kunnen worden.

Voor sporttherapie vindt eerst een uitgebreid intakegesprek plaats en zullen alle positieve en negatieve factoren van uw herstelproces in kaart worden gebracht. En er wordt met u samen gekeken wat voor behandelvorm, behandelintensiteit en behandelduur op uw situatie van toepassing is. Uiteraard wordt er zeer vertrouwelijk met uw gegevens omgegaan. 

Bindweefselmassage is een vorm van een reflexzonemassage, waarbij een mechanische prikkel aan specifieke zenuwvezels in het onderhuids bindweefsel wordt gegeven. Dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Het is een goede manier om uw huidconditie te verbeteren.

Triggerpoint therapie wordt er manueel druk uitgeoefend op een triggerpoint met als doel de verkramping in de spier op te heffen en de spierfunctie te herstellen. Massage technieken bevorderen ontspanning van spiervezels ter hoogte van het triggerpoint en verbeteren de doorbloeding. 

Dry Needling gebruik je een 'droge' acupunctuurnaald en met behulp van speciale technieken brengt de sporttherapeut de naald in de kleine knoopjes die zijn ontstaan in de spier, waarna de spier snel kan herstellen en je mogelijk binnen 2-3 behandelngen van je pijnlijke spier af ben. Dry needlng is niet hetzelfde als acupunctuur.

Waarom een Massage?
Spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door een massage verlicht worden. De massage ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler en zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.
Ook als je verder prima in je vel zit kan een ontspanningsmassage erg prettig zijn. Daarnaast heeft de masseur een belangrijke rol bij het verminderen van pijn en kan een massage stressklachten verminderen.

Sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met deze massage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen, ook voor niet-sporters. 

Relaxmassage is de ontspanningsmassage die zich richt op het volledige lichaam en met rustige massagetechnieken. Met deze massage wordt u volledig ontspannen van kop tot teen.

Nek-Schoudermassage worden de spieren losgemaakt in de nek en schouder, waardoor stijfheid, nekpijn, schouderpijn verdwijnen. Wanneer u een wat stevigere massage wilt om uw stijve spieren en pijnklachten echt goed aan te pakken, dan is dat mogelijk d.m.v. het toepassen van deep tissue-technieken. De armen worden bij de massage ook meegenomen, omdat pijn in het nek-, schoudergebied vaak uitstraalt naar de armen. 

Dry Needling is een therapievorm die gebruik maakt van kleine 'droge acupunctuur' naalden en is een methode waarbij de klacht in de spier wordt behandeld en d.m.v. speciale technieken kortdurend de spier prikkelt, zodat spierverhardingen en verkrampingen (triggerpoints), de spierfunctie te herstellen.  

Hotstone massage is een ontspanningsmassage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De Hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

Voetmassage is een massage voor de voet met effect op het hele lichaam. Door massage en druk van de masseur worden de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd opgeheven. De organen en weefsels in het lichaam hebben allen een reflexie in de voet, de uiteinde van de zenuwen. Bij een verstoring zal dit tijdens de massage merkbaar zijn door het ontstaan van pijn, jeuk, prikkels, verandering van huid, kleurverschil. De plaats waar dit ontstaat geeft weer welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert.

Stoelmassage is gericht op houding- en werk gerelateerde klachten. De massage concentreert zich op de rug, nek, schouders, armen en bekken. Stoelmassage wordt gegeven door de kleding heen en vereist geen massageolie.

Medical Taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om jouw spieren te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken en kan een goede aanvulling/extra zijn bij uw behandeling. 

Kortom maak vandaag nog een afspraak!